Ana Menü

ATX modifiye hakkında yardım

Başlatan actros_5457, 11 Mart 2015, 22:38:10

actros_5457

tamamdır:)
teorik olarak konuşalım:)

kifvet

@actros_5457
resimlerin sonunda trafonun etrafına birşey sarılı dikkat ederseniz:)aslında bu levhalar trafodaki akıyı sıfırlamak için kullanılıyor ve kaçak akıyı da önlüyor:)ben yerden kazanmak için trafonun etrafına sardım:)aslında bakır klevha olması iyi olurdu ama elime öyle birşey yok şu an:)
ona daha karar vermedim ama 3 volt ideal bir voltal gibi duruyor bence minimum voltaj için:)
[mergedate]1426621362[/mergedate]
@actros_5457
tabiki konuşabiliriz:)siz aklınıza takılanlar olursa sorabilirsiniz:)

actros_5457

trafoyu sökerken içinden çıkmadımı o bakır şeritler bende çıktıda:) uçları nereye bağlanacak o kacak akıyı önleyicinin:)
 3 volt yüksek:)) 1.5v candır:)

kifvet

çıktı tabiki de hepsinde çıkar genelde ama bazı söktüklerimde yoktu:)sıfırlamak için nereye bağlayabiliriz sizce:))3 volt aşağısı ne gibi yerlerde kullanılabilir sizce?:)ne amaçla kullanılabilir:)

actros_5457

yeni kaynaklar nasıl adam olurmu bunlardan :)
[mergedate]1426621988[/mergedate]
elektronik deneylerde vs lazım oluyor:))
[mergedate]1426622038[/mergedate]
sanırım primere bağlı:)

kifvet

Alıntı yapılan: actros_5457 - 17 Mart 2015, 21:54:20yeni kaynaklar nasıl adam olurmu bunlardan :)
[mergedate]1426621988[/mergedate]
elektronik deneylerde vs lazım oluyor:))
[mergedate]1426622038[/mergedate]
sanırım primere bağlı:)
iki türlü yere bağlanabilir ama genelde kırmızı kapasitör var ya orada büyük, trafonun onunla birleşen bacağına bağlanır:)yada toprağa da bağlanabilir:)

bu deneylerde max kaç amper kullanılır acaba:)
valla bu kaynaklar benden yaşlı gibi gözüküyor ama:)baya müzelik olmuş bunlar:)ama adam ederiz:)çalışıyor mu bu canavarlar:)

actros_5457

bozdum bunlarıda zamanında :)) kısa devre oluyo bazıları direk
[mergedate]1426622967[/mergedate]
internet cafelerden 400 500 wattını bulurum eski bozuk:)
[mergedate]1426623115[/mergedate]
deneylerde miliamperler:)

kifvet

kontrol yöntemlerini öğrettim sanıyorum size az biraz:)ama ayağa kaldırmaya çalışırız bu projeden sonra onları da:)
aslında onlardan bulupta incelemek lazım buralarda:)
bence çıkışa LM317T ile ayarlı bir devre eklemek daha makul deneyler için:)bu arada elinizde hiç sac trafodan 50hzlik trafo var mı?10-20w arası?

actros_5457

sayenizde kaptık bi şeyler;)
aslında bunlara emek vermeye gerek yokta bi tanesi çalışıyo küçüğün onu hocaya ahşab yakma makinesi yapıcam potla ayarlıcak sıcaklıgı yani ufak aralıkta çalışabilir onun için bu devre kendini kapatıyo sanırım zenerler sökülürse sorun kalmaz:) deneyeyim şimdi:)

tabiki var trafom birden fazla:)

birde değerli bi trafom varkiii sony amfiden çıkma dehşet bi şey bağımsız 3 çıkışlı yanlış hatırlamıyorsam 10 25 50 volt kısa devrede 15 amper veriyordu:)) resim atayım

kifvet

ahşap yakma makinesi derken kaç volt kaç amper bu makine?ve sadece kısa devreden dolayı kapatmaz güç kaynağı kendini çıkış voltajı normalden biraz daha yükselirse de kapatabilir:)bizim için küçük lazım şimdi:)smps standby trafosu için kullanacağız onu:)

actros_5457

Trafo bu :)

kifvet

actros_5457

yani tam olarak bilmiyorum ama ucunda ince bi tel olacak max cekeceği 3-4 amper zaten voltajdan kapatıyo düşersede yükselirsede kapanıyor önce 1 nolu pini 3 k ile toprağa çekip 10k potla 12volt kanalına bağlayayım ve zenerleri sökeyim ne dersiniz?

neden eı 16 ile yapmıyoruz ki sac trafo ile yapıyoruz:)
[mergedate]1426624618[/mergedate]
 yanlış hatırlamıyorsam 10 25 50 volt kısa devrede 15 amper veriyordu:))

kifvet

bir nolu pini topraga çekerseniz güç kaynağı son gaz çalışır:)yani max voltajda çalışır bunu tavsiye etmem ahşap yakma makinesi nasıl birşey bana gösterebilir misiniz ?gücü ne kadar? ona göre ben size yol göstereyim:)

actros_5457

3k ile demiştim ama:)
[mergedate]1426625078[/mergedate]
şu şekilde;

havya gibi düşünün ucunda fleman teli ısıtıp hafif kızartıyor yani 5 ohm bir direnç gibi bi yük oluyor buna ayarlı akım geçirerek ısıyı ayarlıyor

kifvet

@actros_5457
1.pini boşa alıp direkt 3k ile toprağa vereceksiniz değil mi anladığım kadarı ile:)
[mergedate]1426625287[/mergedate]
işte hesapla yapalım diyorum ben içindeki rezistans kaç ohm? ve bu tür makineleri direk potansiyometreyi seri bağlayıp çalıştıramazsınız ve ısı ayarı yapamazsınız ek devreler gerekir:)

actros_5457

aynen:) fakat aynı anda 10 k pot ile de 12volta bağlıycam
[mergedate]1426625481[/mergedate]
ben derdimi anlatamadım sanırım:)

30watt lık bir lambayı ayarlı olarak yakacağız gibi düşünün karartıp parlatıcaz yani voltajla oynuyoruz dolayısıyla akımla :)

kifvet

şimdi anladım :)ben farklı bir şekilde yapacaksınız sandım:)tabiki bu şekilde yapabilirsiniz:)

actros_5457

bu devre kapatıyor kendini bi zener vardı söktüm yine aynı 10 14 arası çalışıyo sadece nasıl yapıcam bunu :)

memleket

@kifvet
Alttaki sargı saat yönünde, üsteki sargı saat yönünün tersine mi sarıldı?