Ana Menü

dc motor kontrol devresi sorunu ?

Başlatan saban_1996, 04 Aralık 2012, 17:50:17

cemyasam

benim devrede motora soft start yaptırıyor fakat pot motoru kumanda etmiyor, bi çözümü olan varsa yardımcı olurmu acaba , birsürü emek göz görgüsü oldu ya bakıp bakıp canım sıkılıyor ...

saban_1996

Alıntı yapılan: cemyasam - 04 Şubat 2013, 03:27:29benim devrede motora soft start yaptırıyor fakat pot motoru kumanda etmiyor, bi çözümü olan varsa yardımcı olurmu acaba , birsürü emek göz görgüsü oldu ya bakıp bakıp canım sıkılıyor ...

kardeş aynı dert bendede var inşallah oktay abi ile inşallah bir çözüm bulacaz
hayırlısı ...

cemyasam

Merhaba Kardeş, Ben bu devreden ümidi kesince hazırını aldım oğlumun akülü arabası için kullanıyorum 60 liraya pilsan bayiden aldım pilsan roket atv beyin dersenverirler 12-24 volt 30 amper harika bişey kendi şarz devresi falan içinde , birde gaz kolu aldım içini söktüm, hız ayarını potla değilde halleffect sensörle yapmışlar . sensöre mıknatısı yaklaştırdıkça motor hızlanıyor, sensörü söküp arabanın gaz pedalına adapte ettim  valla az daha büyük olsa işe bunla gidecem :) harika oldu. YAnlız devre göz görgüsü old baktıkça canım acıyor inşalla sorun çözülür de dalga geçen arkadaşların gözüne sokacam  devreyi ümitle bekliyorum .. selamlar...

saban_1996

Alıntı yapılan: cemyasam - 04 Şubat 2013, 03:27:29benim devrede motora soft start yaptırıyor fakat pot motoru kumanda etmiyor, bi çözümü olan varsa yardımcı olurmu acaba , birsürü emek göz görgüsü oldu ya bakıp bakıp canım sıkılıyor ...
cemyasam kardeş bendeki sorun:Çok turlu trimpotların degerlerinin yanlış olmasından kaynaklanıyordu dogrusu ile degiştirdim profil ismi asma olan oktay abininde bana dedigi gibi degerlerin dogrusunu takınca devre cok şükür çalıştı
 bu cok turlu trimpotları takınca ayar yapılması gerekiyor  potansiyometre ayar yapmadıgına göre sanırım vr 2 ve vr 4 ile alakalı 
oktay abinin bana dedigi gibi; resimlerde dikkat ettiyseniz tp noktaları var tp1 tp2 .. diye gidiyor. tp1 şase eksi oluyor,bunlardan vr 2\'nin yanındaki tp2 5 volt vr 4\'ünkü yani tp5 ise 5-6 volt arası olması gerekiyor benim olçülerim bu şekilde umarın faydası olur size birde bundan onceki yazılanlara bakmanızı oneririm ...