Ana Menü

Yer açmam gerekli bilgisayarı kaldırdım

Başlatan gevv, 23 Mayıs 2026, 23:29:36

gevv

Duvara kaldırdım  :D  kasa baya yer kaplıyordu bilgisayarcılık günlerime döndüm ana kart ve diğer bileşenleri duvara monte ettim atölyede baya yer açıldı.  Düzenlemeler devam ediyor..

IMG20260523191546.jpg

IMG20260523191534.jpg

seron

Bayıldım.

Bunu bir ara ben de düşünmüştüm çok iyi bir fikir.

Hatta anakartın hemen üstüne L demir ile bir küçük tabla çakarsan ilerde harici HDD vb koyup SATAya rahat bağlayabilirsin.

Bu arada dikkatimi çekti 5400RPM HDD kullanıyorsun 3,5 inç bulamadın mı? İptal zaten SSD varmış HDD arşiv sanırım.  ::ok

gevv

Bayılmana sevindim  :)  evet HDD arşiv için. Böyle iyi oldu disk testleri vb. bu şekilde daha rahat olacak

mustafaaxu

hocam mainbord süper görünüyor
ekran kartı takmamıssın onboard vga yı iyi soğutuyorsun
bence  iyi bir fedai bilgisayar için tasarım güzel olmuş
kolay gelsin

07 Osman

Yıllar önce benzeri bir şekilde anakartı ve tüm bileşenleri masanın çekmecesine koyup, monitörü duvara sabitleyip  bir de kablosuz klavye mause seti ile birlikte kullanmıştım. Epey bir alan kazanmıştım aynı sizin gibi. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.

seron

@gevv 'in burada bilmesi gereken önemli şey, eğer windows XP kullanıyorsa SSD'nin desteklenmediğidir. Çalışır, ama TRIM ve Wear Leveling işlemleri yapılmaz. XP'nin I/O işlemleri yoğun olunca SSD'nin ömrü kısalır.

Ama zaten Gevv bunları biliyordur ve windows 7 kurmuştur.  :)

Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla.

Buji

çok güzel  olmuş  üstad  mevcut  home ofisim banada dar geliyor.bende  daha büyük yere geçmek istiyorum ama  eldeki imkanlar kısıtlı  işte malzemeler  çekmeceler  dolaplar  satılacak ürünler  v.s  vs...  :du:

gevv

@mustafaaxu hocam güçlü ekran kartı gerektirecek işler olmuyor. dahili ekran kartının soğutucusu orjinal üzerinde vardı

@07 Osman evet baya yer açıldı

Sağ olun.

Alıntı yapılan: seron - Dün, 17:01:04@gevv 'in burada bilmesi gereken önemli şey, eğer windows XP kullanıyorsa SSD'nin desteklenmediğidir. Çalışır, ama TRIM ve Wear Leveling işlemleri yapılmaz. XP'nin I/O işlemleri yoğun olunca SSD'nin ömrü kısalır.

Ama zaten Gevv bunları biliyordur ve windows 7 kurmuştur.  :)

Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla.

:)  yok bunda sadece win 10 var  xp  diğer makinede  gerçi onda virtual box  var öyle kurmuştum  o makine kazma kürek dolu kaynıyor :D  ama iyi oldu aklıma geldi onu da duvara alayım gerçi o değişik bir kaç çivi yeter :)

bitince resimleri atarım