Ana Menü

Şarj Standı Yapma

Başlatan werty, 16 Mayıs 2026, 12:32:20

werty

Merhaba
Play station kolları için 3d printer ile bir stand yapmayı düşünüyorum. Hazır yapmışken şarj için erkek type-c bağlantıları da yapayım dedim ama bilgim olmayan bir alan olduğu için size danışmak istedim. Hazır şarj modüllerini araştırdım ama yanlış bir şey yapmak da istemiyorum. Yapmak istediğim şey, bir tane type-c girişinden 4 ya da 5 tane erkek type-c'ye güç vermek istiyorum. IP2312 gibi hazır modülleri kullanabilir miyim. Bundan 4 tane çıkış alıp TP4056'yı besleyerek Bundan 4 tane alsam, çıkışlarına da 4 tane erkek giriş lehimlesem tek girişten 4'ünü besleyebilir miyim? Her birinin ayrı ayrı durum ledkeri de olduğu için şarj durumunu da görselleştirebilirim.

Böyle bir devre kurulabilir mi? Ip2312'den sonraki TP4056'ları paralel mi bağlamalıyım yoksa seri mi bağlamalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

mgozalan

ip2312 beslemek için kullanacağın 5 volt ile tp4056 ları besleyebilirsin.paralel bağlayarak.2312 ihtiyaç yoktur.

WhatsApp Image 2026-05-16 at 12.59.01.jpg

Şekildeki mantık aynı

werty

Alıntı yapılan: mgozalan - 16 Mayıs 2026, 12:51:08ip2312 beslemek için kullanacağın 5 volt ile tp4056 ları besleyebilirsin.paralel bağlayarak.2312 ihtiyaç yoktur.
Girişe IP2312 koymayı düşünmemin nedeni 3A çıkış veriyor olması, 4 tane TP4056'yı paralel bağlayıp, tek bir tanesine enerji versem 4'ünü de enerji gider ama aynı anda şarj hızı çok düşük olur mu?

Bir de her bir TP4056'ya erkek type-c bağlayacağım, çünkü ps kollarında dişi konnektör var. TP4056'daki batery + ve - lerden mi çıkış almam lazım yoksa direk output + ve -'den mi?

mgozalan

paralel bağlayınca şarj hızı düşmez önemli olan güç kaynağın.
Çıkış kısmını kullanman gerekli
TP4056 üzerinde bulunan typ-c kart beslemesi için.Yan kısımlarında bulunan lehim yerlerinden de besleyebilirsin.