Ana Menü

2SC5200 amfi devresi Subwoofer olarak kullanılır mı ?

Başlatan yav17, 20 Aralık 2025, 16:53:44

yav17

Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar ve iyi günler.

2SC5200 Amfi Linki

arkadaşlar nacizane birkaç sorum var.

-Subwoofer yapmak için bu hazır amfi devresi kullanılır mı ?
-VHM-314 blueetooth kartı ile bağlayabilir miyim ?
-Hangi hoparlör bu amfi için uygundur ?

Acemiyim detaylı bilgi verebilirseniz çok ama çok memnun olurum.

Saygılarımla
İyi günler

mustafaaxu

burda subwoofer ile ilgili güzel bilgiler var umarım işinize yarar
bilgi ve egitim amaçlı link paylaşımı
Subwoofer Nasıl Çalışır?

Subwooferlar, elektromanyetik bir kuvvet kullanarak havayı titreştirirler. Bu titreşimler, insan kulağı tarafından ses olarak algılanır. Subwooferlar, genellikle diğer hoparlörlerden daha büyüktür ve daha fazla güç gerektirirler.

Subwoofer Çeşitleri Nelerdir?
Subwooferlar, aktif ve pasif olmak üzere iki temel türdedir. Aktif subwooferlar, kendi güç kaynağına sahiptirler. Pasif subwooferlar, bir amplifikatör tarafından güçlendirilirler.
Aktif subwooferlar, pasif subwooferlara göre daha pahalıdırlar, ancak daha kolay kuruluma sahiplerdir. Pasif subwooferlar, daha ucuzdur, ancak kurulum için bir amplifikatör gerektirirler.

kaynak;
https://www.sescibaba.com/blog/subwoofer-nedir-ve-ne-ise-yarar

dede_salih

Alıntı YapSubwoofer yapmak için bu hazır amfi devresi kullanılır mı ?
100W Mono amfi modülü diyor. Yapılır ancak subwoofer için beklentine bağlı. Kimisi 100W ile memnun olur kimisine de 1000W yetmez.

Alıntı YapVHM-314 blueetooth kartı ile bağlayabilir miyim ?
Bluetooth modül üzerindeki 3.5mm Jack üzerinden amfi modülünün üzerindeki in girişine bağlanabilir.
Ancak Bluetooth modül stereo, amfi modül monodur. Sağ ve sol kanalı birlikte in girişine baglamalisin.

Alıntı YapHangi hoparlör bu amfi için uygundur ?
100W modül olduğu için 100W ve üzerini bağlamalisin. Altındaki bir hoparlör amfinin tam kullaniminda zarar görür. Çok üzerindeki bir hoparlörü ise amfi yeterince besleyemez. İdeali eşdeğer de yada 1.5-2 katı bir hoparlör kullanmaktır.
4ohm, 8ohm bağlanabilir. Ancak direnç arttığında beslemeninde artması gerekir.

12-24V arasında 4ohm, 36-45V arasında 8ohm başlangıç için iyi değerler. Isınma, gerilim düşümü gibi konuları gözlemleyip ideal değeri belirleyebilirsin.
Bluetooth modül icinde 3-5v aralığı belirtilmiş. 7805 sabit regülatör entegresiyle halledersiniz.

gevv

Vhm-314 1215tl miş . . . Ben olsam o parayı vermem

TPA3116D2 100W Subwoofer Güç Amplifikatörü Kartı  diye arama yapın 800 küsür.

TPA3116D2 100W mono dijital amfi kartı diye arama yapın 300 TL küsür fiyatı var. Ama ses girişine bass filtre eklemeniz gerekli... Zaten Vhm-314 içinde bass filtre devresi gerekecek

yav17

Merhabalar,

Yanıtlarınız için çok çok teşekkür ederim. Birkaç fikrim oluştu. çok çok sağolun. Yine eklemek istedikleriniz var ise dinleyebilirim.

Saygılarımla

Deneyim

Gevv kardeşim ,selam ,320volt ,siteden buraya geldim,senin paylaşımlarını çok seviyorum ,güzel işler yapıyorsun ,nacizane bende elektronik bağımlısıyım ,çok teknik bilgim ,altyapım olmasada ,12 -13 senelik deneyimim var ,senin paylaşımlarından çok şeyler deneyimledim ,teşekkür ediyorum ,burayı yeni gördüm ,hemen kayıt oldum ,güzel paylaşımlarının devamını dilerim ,ayrıca , yaptığım birçok smps ve anfi devreleri var ,çalışır durumda ,kaliteli ve güçlü devreleri burada paylaşmak istiyorum ,yada sen beni yönlendir nerede paylaşmamı istersen orada paylaşalım ,birilerinin işine yarasın ,deneyimlediğim devrelerin kategorisi kısaca şöyle...... 100w -2200w genişletilebilir power anfi devreleri ,self osilatörlü smps devreleri,1000w -1500w,....100w-1000w -1500w inverter devreleri,subwofer devreleri,3 kanal -5 kanal ton kontrol devreleri,1 kanal -2 kanal hoparlör koruma,anfi driver devreleri (sürücü )..pwm Osilatör devreleri vs vs..gibi.. fakat bunların hepsi mükemmel çalışır durumdalar ,bir çok denemelerim çalışmadı ,fakat paylaşmak istediğim tüm devreleri çalışan test edilmiş olan devrelerdir,sen nerede paylaşmamı istersen orada paylaşalım ,tüm detayları ile paylaşıp fayda sağlasın arkadaşlara.bilgi paylaşınca güzeldir diyorum ,sağlıcakla ,tekrar teşekkür ediyorum paylaşımların için .

mustafaaxu

sayın:Deneyim
denediklerin ve fikirlerinizi şemalarınızı merakla bekliyoruz
bu arada benim ilgimi basit
10 AMP smps download powersupply devreleri
mosfet dimmer-- mosfet motor driver--audio mosfet anfilipikator
devreleri ile ilgileniyorum
bu tip devrelerinizi yayınlamanızı bekliyoruz
bence siz ne varsa yayınlayın
kolay gelsin

gevv

@Deneyim ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Projeleri [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

320volt.com blogda yayınlarım.

İyi çalışmalar