L200 LM723

Başlatan haylaz, 09 Eylül 2014, 16:34:58

serkan_48

sayın haylaz,

eklediğiniz resimler görünmüyor. tekrar kontrol edermisiniz? takip ediyorum. Kolay gelsin.

toyer

haylaz

Ben linke  tıkladıgımda gözüküyor ama neden böyle oluyor

asma

Görünmüyor.
Resmi bizim foruma eklesen nasıl olur acaba.
Mayıs ayında açılan bir konu:
http://forum.donanimhaber.com/m_92015727/tm.htm

haylaz

Yükleniyor diyor dönüp kalıyo 

toyer

mesajıma alıntı de. sonra resim yüklemek için tıkla de.  bilgisayardan secip dosya sec . yükle de. sonra tam boyut yazan yereki linki kopyala.
mesajına yapıstır. mesajını gönder.

haylaz

Alıntı yapılan: asma - 20 Eylül 2014, 23:04:01Görünmüyor.
Resmi bizim foruma eklesen nasıl olur acaba.
Mayıs ayında açılan bir konu:
http://forum.donanimhaber.com/m_92015727/tm.htm

[mergedate]1411249290[/mergedate]

Toyer çok teşekkürederim

asma

Tamamdır teşekkürler. Orjinal pcb kullanıyorsun. ;)
Ampermetrede şönt direnç gözüküyor, kullanabilirsin.

haylaz

Asma usta pcb yi diptracede çiziyorum orjinale bakarak ekleyecegimiz bisey varmı şuan
[mergedate]1411252090[/mergedate]
Bide 0.22ohm11wat taş direnç buldum işimize yararmı

asma

Alıntı yapılan: haylaz - 21 Eylül 2014, 06:32:29Asma usta pcb yi diptracede çiziyorum orjinale bakarak ekleyecegimiz bisey varmı şuan
[mergedate]1411252090[/mergedate]
Bide 0.22ohm11wat taş direnç buldum işimize yararmı
0,22 ohm 11W direncin boyutları önemli, onun dışında elbette işe yarar. Ben karta uyması için 5W direnç değeri önerdim (0,15 ohm)
Bir taslak hazırladım, buna bakarak yapabilirsiniz:

R21 için de uygulama var, büyük veya küçük boy direnç için ilave delik açabilirsin.
Birlikte inceleyelim. Anlaşılmayan , eksik , yanlış bir şey varsa gözümüzden kaçmasın. ;)

haylaz

Anlasılmıştır asma usta
Karta sigortada ekliyelimmi atık sigorta göstergeside;)

asma

Sigorta ekle , kart dışında da sigorta olacak (olmalı)
Güç devresinin girişinde AC voltaj kademeli olduğunda LED parlaklığı değişecek. ;) Önlem alacakmısın.
İster girişteki + hattına ister sekonderden gelen AC hattına sigorta ekleyebilirsin. (kartta 8217B gibi bir numara var tam orası uygun)
Sigorta terminallerinden iki kablo ile LED in olduğu küçük karta bağlantı sağlarsın. Her yerde küçük kartlar olacak ;D
Tek LED kullanıp sigorta sağlamsa yeşil , atıksa kırmızı yanmasını herkes çizer bu forumda 8)  (biraz gizem olsun)

Bu arada stk4221 troid trafosunun üzerine ilave sargı uygulamasını yaptıysa akım kontrolüne geçelim.  Ona da küçük kartlar ilave edelim. :)

haylaz

Asma usta voltaj seçiciyi ayriyettenmi yapcaz pcb yemi ekliycez bide dün trafo araştırdım en yüksek 2*18 150 watt buldum 250 watt sardırmam gerekiyomuş iş görürmü 150 watt
[mergedate]1411293880[/mergedate]
Alıntı yapılan: asma - 21 Eylül 2014, 09:13:490,22 ohm 11W direncin boyutları önemli, onun dışında elbette işe yarar. Ben karta uyması için 5W direnç değeri önerdim (0,15 ohm)
Bir taslak hazırladım, buna bakarak yapabilirsiniz:

R21 için de uygulama var, büyük veya küçük boy direnç için ilave delik açabilirsin.
Birlikte inceleyelim. Anlaşılmayan , eksik , yanlış bir şey varsa gözümüzden kaçmasın. ;)

Olrmu asma usta bu direnç

asma

Direnç olur mu? Olur.
Kartta elemanlar yatık dizayn edilmiştir, axial kondansatör bulamayacağımız için radial kondansatör kullanarak bu kuralı bozuyoruz.
Taş direnci dik kullanmak çok göze batmaz. Aynı mantıkla 5W olanları da dik kullanabilir ve 4. TIP3055 e yer açabilirsin. (kullanmasanda boş dursun)
0,22 ohm dirençten 5A akım geçerse 5,5W güç harcar, 11W olmasında sıkıntı yok. (fayda var) 
-Eğer 0,15/5W kullanırsak 5A de  3,75W güç harcar ve R16 : 20k civarında seçilir.

150W iş görür mü? İş görür.
Akımdan yada gerilimden feragat etmen gerekir.
2X18V 150VA ile 40 voltta  Imax>2,5A  (12voltta ~ 4A)
2X15V 150VA ile 33 voltta  Imax. 3,5A   (12voltta ~5A)  gibi
-Yani 2X15Vac tercih edilebilir.

Bir de ayrıntılara takıldığım için herhalde ; ben A4 e sığan resmi mesajıma parmak kadar ekliyorum, merak eden tıklıyor , sen parmak kadar direnci tam sayfa ekliyorsun. :-\\
stk4221 in trafosundan  bahsediyoruz ama takip etmiyor herhalde. ::)

Kolay gelsin.

stk4221

ilminin sadakasını verdigin için teşekkür ederim üstadım. senin paylaştıgın devre aresi oldugu için bana biraz daha kolay geldi.  elektor dergisindeki cizimi yapmam sıkıntı çalıştıramam çünkü :-[
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

asma

Alıntı yapılan: stk4221 - 22 Eylül 2014, 12:23:14ilminin sadakasını verdigin için teşekkür ederim üstadım. senin paylaştıgın devre aresi oldugu için bana biraz daha kolay geldi.  elektor dergisindeki cizimi yapmam sıkıntı çalıştıramam çünkü :-[
Benim paylaştığım hangi devrenin aresi var, Mr_YAMYAM ın paylaştığı devreyi yapıp çalıştırmamışmıydın?
Ona akım koruması ilave edecektik. ???
Şu şemadakine benzer bir yapıda olacaktı:

Negatif besleme elde edip op-amp besledikten sonra aynı şönt direnç üzerindeki gerilimi karşılaştırma yapıp, gerilim potuna yapacağımız müdaheleyle çıkış gerilimini çökertecektik. İşte akım ayarlı güç kaynağı.
Küçücük bir kartı devreye ilave edince biter bu iş. (delikli pertinaks bile kullanılabilir)
Köprü diyotun +,ac,- ucundan birer uç , -V çıkışından ve 5k potun üst ucundan bir uç. Toplamda 5 noktadan ince kablolar çekip karta bağlayacaksın. Kart üzerindeki pot. akım ayar potu olacak.

stk4221

yamyam reisin devresini kullanıyorum. sıkıntısız çalışıyor da! 
   besleme trafosu olarak 24 v trafo kullanıyorum ama üstü kullandıgım zaman sıkıntı oluyo en azından 35v ve üstü olsaydı daha iyi olurdu ama yinede  akım ayarı nasıl yapılır ögrenmek ve denemek istiyorum

[mergedate]1411391024[/mergedate]
https://320volt.com/forum/im/uploads/2014/09/i588bczgaf.png
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

toyer

Komparator yap opamla.  Opamin girişlerinden birisine pot bağla. Diğer girişine shont direncinin pozitif ucunu.  Diyelim şönt direncin 0.22 ohm. 10 amper max akimin olsun.  10x0.22=2.2 volt.  Opamin girişlerinin birine  potla 2.2volt set et. Sontun voltaji 2.2 yi geçince opampin cikis değiştirecek. Bu cikisida devreye akim sağlayan fertlerin gatelerini iletimden kesecek şekilde bağla.  5 amper için 0.22x5=1.1volt. Opampin bacagina 1.1 volt ayarla potla gibi.

tabi 10 A akıtacagın sont direnc 0.22 ohm olmamalı. cok daha küçük secmelisin. Örnek olsun diye oyle yazdım.