0-24V Kısadevre Korumalı Ayarlı Güç Kaynağı

Başlatan seron, 03 Haziran 2020, 05:13:49

seron

Alıntı yapılan: AX - 15 Eylül 2020, 00:48:38Sevgili Seron, devrenin genel yapısı ve trafo ile ilgili notum "Yanıt #13 – 24 Temmuz 2020, 04:28:51" tarihli yazımda zaten mevcut.
Abi teşekkür ederim.
Peki açıklayabilir misin ben kaba hesapla 24V x 5A = 120W buluyorum kaba hesapla. Bunu nasıl hesaplıyoruz? Hiç anlamadığımdan soruyorum.

AX

Genelde bu tür güç kaynakları oto radyo tamiri için kullanılır onun için oradaki referansımız 12Volt tur 12V 5A 60W yapar maksimum gerilimde güç kaynağını kullanacak kimse transformatörünü ona göre seçmeli yalnız burada önemli bir husus var maksimum gerilimde yani 24 Voltta 5 Amper almak istiyorsan bu devre senin ihtiyacına cevap vermez, nedeni 1...2 Amper akım çektiğinde gerilimde ciddi düşmeler göreceksin 5 Amperde gerilim 23V-22V hatta 20 Voltlara kadar düşecektir istersen transformatörü 500 Watt kullan blok kondansatörlerini 30.000 micro farad yap birşey değişmeyecek. AC gerilimi 25ACV. tan 30ACV. a yükseltirsen bu kez 2N3055 üzerinde köfte kızartırsın hatta sık sık yenisi ile değiştirmek zorunda kalırsın çünkü ha-bire yanacaktır. Bu devreye ihtiyacı olan bunu yapar ki birçok amatörün hatta profesyönelin bu devreden memnun olacağı kanısındayım bu devreden memnun kalmayan ya oturur isteklerine cevap verecek bir güç kaynağı tasarlar ya da daha kompleks daha iyi tasarlanmış bir güç kaynağı arayışına gider.

TeknoFatih

Merhabalar devre son halini aldımı güvenle kullanabilir miyiz acaba :)