Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

omerkoc

Alıntı yapılan: oktay - 08 Mayıs 2017, 21:43:26Ömer bey ben detsan kimyanın olduğu Eskişehir'de yaşıyorum kargo da böyle sorun olduğunu bilmiyordum sizde yaşadığınız yerde bu tip kimyasal ürünler satan yer bakın internet vs gibi detsan detarjan üretiyor bu arada
ilginize teşekkür ederim farklı bir firmadan edindim çinden bu aksam siparişlerim gelmiş kargodan alacağım pwm ve ampermetre ben pili biraz büyük yaptım malzemeden çalmadım :)) şaka bir yana sonucu yazarım fakat bana monte etmeden önce bir tavsiyeniz varmı? (aracım lpgli uno 1.4)çıkan hidrojeni litre olarak nasıl ölçüyorsunuz

oktay

Geç oldu ama resim atamadım telden, ben geçen sene 2,5lt pet içine 1lt pet şise koyarak yaptım. tavsiyem çıkan hidrojenin karbüratör de birikmesine dikkat edin patlama yapabiliyor,  hho sistemin enerjisini lpg tesisatından röle destekli alın, hücre akımına göre kablo kesiti kullanın. Geçen hafta elektroliz kabına 1250ml su koydum 1 tatlı kaşığıda koh attım 10A de çalıştırıp bir süre gezdim araç ile elektroliz sıvı ısısı yaklaşık 35-40 derece oldu motor kaput altı sıcak tabi eve gelip ölçüm yaptım 12.1V 10A de 70sn de 1lt  13.5V 20A de 41sn de 1lt ölçütüm gayet iyi geçen sene 14A de 1lt /dak idi birde pens ampermetre ile ölçeceğim 
file:///C:/Users/pc/Desktop/IMG_9509.JPG

omerkoc

Alıntı yapılan: oktay - 05 Haziran 2017, 13:22:28Geç oldu ama resim atamadım telden, ben geçen sene 2,5lt pet içine 1lt pet şise koyarak yaptım. tavsiyem çıkan hidrojenin karbüratör de birikmesine dikkat edin patlama yapabiliyor,  hho sistemin enerjisini lpg tesisatından röle destekli alın, hücre akımına göre kablo kesiti kullanın. Geçen hafta elektroliz kabına 1250ml su koydum 1 tatlı kaşığıda koh attım 10A de çalıştırıp bir süre gezdim araç ile elektroliz sıvı ısısı yaklaşık 35-40 derece oldu motor kaput altı sıcak tabi eve gelip ölçüm yaptım 12.1V 10A de 70sn de 1lt  13.5V 20A de 41sn de 1lt ölçütüm gayet iyi geçen sene 14A de 1lt /dak idi birde pens ampermetre ile ölçeceğim 
file:///C:/Users/pc/Desktop/IMG_9509.JPG

oktay ustam
1.) Lpg tesisatından roleyle alın enerjiyi demişsiniz nasıl ve ne için bir role kullanmam gerekiyor?2.)Karbüratorde biriken hidrojen patlıyor demişsiniz bu patlama nasıl büir patlama ve nasıl önüne geçilebilir?
en sonuncusuda 2.5 lt petin içine 1 lt peti sokunca nasıl ölçülebiliyor üretim miktarı

oktay

Lpg sisteminin selonid bobininden enerji alıp bir röle ile (12v 30a lik 5 ayaklı)  hho sistemini çalıştırmak gerekir lpg anahtarına yük olmasın diye pwm devreniz varsa gerek yok röleye devrenizin beslemesini burdan yapabilirsiniz. hho açık kalır yada birikme olursa sibop bindirmesi nedeni ile geri yanma olabilir onu demek istedim küçük bir patlama sesi olur ama sisteme geri gitmemesi için alev tutcu kullanmak gerekir.2,5 lt pet olayı pek anlatmakla olmuyor resim atmayı denedim olmamıştı sanırım oldu bu sefer pens ampermetre ile ölçtüm 2A kadar az ölçüyor araçtakı 50A şöntlü ampermetre yani 14A 1 lt aynı eskisi gibi [attach]8299[/attach]     

omerkoc

hhoyu aracıma monte ettim fakat 12A dan sonra motor rolentisi düşüyor ve boğulmaya yol açıyor bu boğulma normal mi gazı mı kısmak gerekiyor yoksa hava filtresinin oksijen girişini mi açmam daha iyi olur yada boğulmadan 10A altındaki bir seviyede mi kullanmalıyım bundan sonraki adım gerçekten benim için cok önemli bu arada çekişten ve süratten bir fark göremedim ne 10A da nede 25a da pwn devresinden anlık olarak oynuyorum ama sadece motor sesinde boğulmayı fark edebildim

oktay

Motordaki o rölanti düşmesi boğulma değil aracın dinamosundan çekilen akım dan olur o aynı şekilde farları vs açınca da olur

kaygısız

Hortlatmış olacağım ama su yerine hidrojen peroksit kullanmayı deneyen var mı.