PC'lerde UPGRADE teknikleri.

Başlatan Mr_YAMYAM, 17 Aralık 2014, 12:04:26

yolgezer

abi cok iyi olur haa. senin tasarim cok hosuma gitti benim. hem oyle bir amfide yardimin hic zarari olmaz:-) 
abi simdi konu disina cikiyoruz da merak ettim, ne benjm amfide ne senin stk da olsun datalarinda hangi sinkf oldjgu yazmiyor. bir yerde benimkinin class b olsuguna dair bir sey okudum ama onu da bulamadim bir daha:-)  stk serisi hangi class amfiler arasinda? konu disina ciktik ama idare et:-)

Mr_YAMYAM

STK 465 yanlış hatırlamıyorsam AB class anfilerdi.

yolgezer

datalarinda yazmiyor ki tam emin olmak sart:-)  ama o clas olsa bile yine de cok iyiler. tdayi dusununce:-)
[mergedate]1419177852[/mergedate]
bu arada @seron ve @serkan_48 istemiyorsunuz tamammi o karti. yoksa karismam:-)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: yolgezer - 21 Aralık 2014, 18:05:57datalarinda yazmiyor ki tam emin olmak sart:-)  ama o clas olsa bile yine de cok iyiler. tdayi dusununce:-)
[mergedate]1419177852[/mergedate]
bu arada @seron ve @serkan_48 istemiyorsunuz tamammi o karti. yoksa karismam:-)
Ecik oku oku.
STK465 in datasheetinde der ki sukunet akımı 120mA dir.
A sınıfı bir amplide sukunet akımı bu kadar düşük olmaz :D

yolgezer

bilmiyordumki bunu:-)  320 voltta bir class a amfide sukunet akimi icin 50 ma yazmisladdi yanlis mi yazmslar? hem ben sinifini bileydim sorar miydim:-)

serkan_48

Et @Mr_YAMYAM ,

Karttan kaç tane var ? Eğer 3 ise talip olabilirim. Kıyma @seron a bir bana bir birde @yolgezer e birer tane düşer. Eğer 2 tane ise yolgezere ve kıyma serona gönderebilirsin. Ben kıymanın kartını burda çizer basabilirim. 

Eğer kıyma @seron kabul ederse malzemelerini temin edip ona gözel bir anfi yapabiliriz. Bende yardım edebilirim. 

yolgezer

mesele benim baski devrede sorun yasamam. daha dogrusu elimde lazer yazici yok ve elle bu devreyi cjzmek ne kadarkolay anlatmaya gerek var  mi:-) :-) :-)
entegre, besleme trafosu muhim degil. elimde baski devre olsun da onun onune bir de kendi tasarimim ekolayzeri yapip koyarim. bu arada kac gundur kendime zaman ayiramiyorum, firsat olunca ekolayzerin semasini cikarip paylasayim da sizden gprus isteyecegim, gelistirme sart,
bir tane de sunny marka-gulmeyin- bir teypde bir ekolayzer var ki cok hostu, aslinda onun tasarimini kopyalamaya calisiyorum, ama bir turlu bitiremedim. elestirin ki gelissin:-)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: serkan_48 - 21 Aralık 2014, 19:59:50Et @Mr_YAMYAM ,

Karttan kaç tane var ? Eğer 3 ise talip olabilirim. Kıyma @seron a bir bana bir birde @yolgezer e birer tane düşer. Eğer 2 tane ise yolgezere ve kıyma serona gönderebilirsin. Ben kıymanın kartını burda çizer basabilirim. 

Eğer kıyma @seron kabul ederse malzemelerini temin edip ona gözel bir anfi yapabiliriz. Bende yardım edebilirim.

ET @serkan_48 
baskı devrelerden elimde var da pazarlamayı düşünüyordum.
Antalyada iken sizler için 2 tene ayırmıştım. Onları ticarete karıştırmadım. Birkaç tane de dikey montajlı olandan var onları saklıyorum.
Önemli olan kartları kullanıp anfi mamfi yapmaktır. Eğer et @seron  ve sen yapacaksan size birer tane derhal gönderirim. kıyma @yolgezer  e de kalırsa yine gönderirim.
Zaten kıyma yolgezer burada bu anfinin sesini beğenmemişti. Fazla bass veriyormuş :P ::) ;D
Tizlerin temizliğinden hiç bahsetmiyoki yamyam herif ;D

yolgezer

abi su sohbeti baska yerde yapaydik da :-)
hem kim demis basslari begenmedim diye?
ben ne zaman dedim bunu:-)  seninki ozelliklerinin en iyisi resmen, ben, az ayrintiya giriseyim diyorum, hani ne dkyim ekolayzerdeki bant sayisini arttirmak istiyorum ben, yoksa 3 bant bike fazla :-)  senin amfi olsun ses sistemi olsun hepsine icim gitti valla. tamam benimki de guzel ama stk varken kim bakar samsunga:-)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: yolgezer - 21 Aralık 2014, 20:53:43abi su sohbeti baska yerde yapaydik da :-)
hem kim demis basslari begenmedim diye?
ben ne zaman dedim bunu:-)  seninki ozelliklerinin en iyisi resmen, ben, az ayrintiya giriseyim diyorum, hani ne dkyim ekolayzerdeki bant sayisini arttirmak istiyorum ben, yoksa 3 bant bike fazla :-)  senin amfi olsun ses sistemi olsun hepsine icim gitti valla. tamam benimki de guzel ama stk varken kim bakar samsunga:-)
Tamam o zaman doğru yamyamların sohbet bölgesine.
Oraya fotolar koyacağım.

yolgezer

gelelim sabahki tartismalara.
simdi abi windows xp nin sistem ihtiyaci? 200 mhz pii ya da ustu, 64 mb ram, vga grafik karti,
duzgun calismasi icin de 450 mhz pii yabda ustu, 128 mb ram ve 8mb grafik karti, ile video izleyip muzik dinleyebiliriz,
simdi bu islemckj vs, zaten piii zamaninda bile 200 watt civari kasalarla is goruyordu, onur abinin pc si gibi standartta olan pcler ise bu islem yukunu ortalama 30-40 watt civari bir guc ile goturur rahatca. hatta toplamda 5.6 watt omurlu bir androide sanal machine kurup xp calistirilabilir, ben calistirdim, ama sadece calistirdim diyebiliriz:-)  bir pc kullanmak var bir kullanamamak var. bir sinirden klavyeyi yemek vqar bir zevkten dort kose olmak var. tamam konuyu sapittirmayalim ;D :) ;D
peki mesele ne? simdi misal benim islemciden gjdelim ise, amd athlon 3000+ 2002 yili uretimli bir islemci. fx5500 geforce de o yillarin ortalama bir karti, hatta uyduruk denilir kendisi icin:-)  ama baya da performansli. eskiden asus anakart vardi n-force chipset,li. bilen bilir, eskiden amd kendi chipsetlerini uretmez, baskasina yaptirirdi, via chipsetli bir amd anakarta tosladiniz mi-misal ben :P- yandiniz demektir. simdi de msi marka via chipsetli enrrji ve performans dusmani anakart.
simdi abi ben bakiyorjm benim islemci kendi basina 89 watt tuketiyor. eh ekran karti zaten zayif diyerekten buna 200 watt psu takabilkirdim.
ama abi ben 4 hdd takabilen biriydim. simdiki anakartla bu mumkun degil ya.
o yuzden gittim 300 watta devam ettim. nasil olsa lazim olur dedim. iyiki de demisim. abi bu pc kaldirmaz dedikleri ne varsa anasini aglatti.
sonra bizimkiler de bunun anasiniaglatmis:-)  ses karti yanmis hdd gormemeyw baslamis, iflas etti,
ben soktum bir hafta ugrastim, soguk lehimleri duzeltim. simdu bu soguk lehimler nerden geldi:-)  eh sen 7 gb boyutlu oyun oynarsan tabi soguk lehim olur:-)
amd konusuna girmeyelim dedim cunku oyle abi kasiyor bu ya muhabbetini gecen bir konudur, bir ara onur abi de demistk komut seti falN diye.
bir amd islemciyi stabil calistirmak herkesin harcidegildir, oyle islemci taktim oldu abi olmaz.
amd nin uygun donanimi nedir bilmek lazim, islemcinin yiyecegi enerjiyi dusunmek lazim. driverin iyisini bulmak lazim. ve hdd iyi bir sey olmali.
misal most wanted oyunu, cift cekirdekli 512 mb ekran kartli! pc nin bile akicilikta yakalayamadigi hizi ben bu pc ile yakaladi isem bir bildigikm var demek ki:-)  ramler 400 mhz sectim cunku. o yillarda 400 mhz ram bulmak kolay miydi:-)  simdj de 400 mhz kullaniyorum.
bir de sogutma.
herkes iki fan takar is bitti der:-)  sonrz? abi ilk zamanlar iyi idi, sonra hiz dustu. yaw sen egzos fani koymazsan tabi duser. isinir hdd ye rame zarar verir,
pc icinde sirkulasyon olmali. ozellikle ses sistemi yokken kasa icinde hava dolasimini duymalisiniz, yoksa o pc isinmaz,

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 21 Aralık 2014, 16:00:22Yeni sistem toplasan HDD için para gitmeyecek mi :D
Haa şöyle yaparız.
Önce elindeki PC yi elden çıkartırsın uygun fiyata satarsın. Nasıl olsa hurda bir PC daha var elinde.
Sonra amacına uygun bir PC toplarız.

hah şunu bileydin, ben de onu anlatmaya çalışıyorum. zaten acelem de yok.

Alıntı yapılan: serkan_48 - 21 Aralık 2014, 19:59:50Et @Mr_YAMYAM ,

bende ciddi şekilde nakit sıkıntısı var. kartları beleşten alsam, o komponentleri bulmam zor. buldum, yapmak benim için zor. neden? tecrübem az. şimdi montajı yaparım sorun değil. ama şimdi KUŞBAŞI @Mr_YAMYAM abi ölçümler için taaa angaradan başımın etini yer ;D haaa bir gerçek var: o amfiyi şiddetle istiyorum. elimdeki 5+1 den çok memnun değilim. ama yamyam abinin göndereceği modül en azından 4 çıkışlı ise elimde adedi 15TL ye alınmış kıytırık hoparlörler var 5 tane onlarla idare edebilirim. beleşe can gurban!!! hatta yamyam abiye hıyanatlık yapıp seri üretime bile geçebilirim ;D ;D ;D

yolgezer

Alıntı yapılan: seron - 21 Aralık 2014, 21:31:01bende ciddi şekilde nakit sıkıntısı var. kartları beleşten alsam, o komponentleri bulmam zor. buldum, yapmak benim için zor. neden? tecrübem az. şimdi montajı yaparım sorun değil. ama şimdi KUŞBAŞI @Mr_YAMYAM abi ölçümler için taaa angaradan başımın etini yer ;D haaa bir gerçek var: o amfiyi şiddetle istiyorum. elimdeki 5+1 den çok memnun değilim. ama yamyam abinin göndereceği modül en azından 4 çıkışlı ise elimde adedi 15TL ye alınmış kıytırık hoparlörler var 5 tane onlarla idare edebilirim. beleşe can gurban!!! hatta yamyam abiye hıyanatlık yapıp seri üretime bile geçebilirim ;D ;D ;D
seromn seni yamyamlarin soh etine alsak:-)
bir de 5.1 kullaniyorsan tea bile sana iyigelir. ben 5.1 hic sevmiyorum, 5.1 kayit edilmis ses bulamadigimdan herhalde:-)

seron

aynen 5.1 kayıtlı ses olmadığı gibi uyumsuzluğu gidermek için iki jakı çoklayıcıyla birleştirip tek jaka takıyorum lanet olsun ki... ama elimde eski bir model pioneer oto teybi var. radyo yayınlarını kuadro olarak dinliyorsun. tabi yayın mı kuadro yoksa teyp mi genişletme yapıyor bilmiyorum. tek bildiğim bağımsız 4 adet çıkışı olduğu...

yolgezer

preamfi ile quadro oluyor. nasil ki mikser alakasiz kanallari birbirine ekliyorsa o da ekstra iki tane cikariyor,

okinkurt

Alıntı yapılan: yolgezer - 21 Aralık 2014, 21:28:44gelelim sabahki tartismalara.
simdi abi windows xp nin sistem ihtiyaci? 200 mhz pii ya da ustu, 64 mb ram, vga grafik karti,
duzgun calismasi icin de 450 mhz pii yabda ustu, 128 mb ram ve 8mb grafik karti, ile video izleyip muzik dinleyebiliriz,
simdi bu islemckj vs, zaten piii zamaninda bile 200 watt civari kasalarla is goruyordu, onur abinin pc si gibi standartta olan pcler ise bu islem yukunu ortalama 30-40 watt civari bir guc ile goturur rahatca. hatta toplamda 5.6 watt omurlu bir androide sanal machine kurup xp calistirilabilir, ben calistirdim, ama sadece calistirdim diyebiliriz:-)  bir pc kullanmak var bir kullanamamak var. bir sinirden klavyeyi yemek vqar bir zevkten dort kose olmak var. tamam konuyu sapittirmayalim ;D :) ;D
peki mesele ne? simdi misal benim islemciden gjdelim ise, amd athlon 3000+ 2002 yili uretimli bir islemci. fx5500 geforce de o yillarin ortalama bir karti, hatta uyduruk denilir kendisi icin:-)  ama baya da performansli. eskiden asus anakart vardi n-force chipset,li. bilen bilir, eskiden amd kendi chipsetlerini uretmez, baskasina yaptirirdi, via chipsetli bir amd anakarta tosladiniz mi-misal ben :P- yandiniz demektir. simdi de msi marka via chipsetli enrrji ve performans dusmani anakart.
simdi abi ben bakiyorjm benim islemci kendi basina 89 watt tuketiyor. eh ekran karti zaten zayif diyerekten buna 200 watt psu takabilkirdim.
ama abi ben 4 hdd takabilen biriydim. simdiki anakartla bu mumkun degil ya.
o yuzden gittim 300 watta devam ettim. nasil olsa lazim olur dedim. iyiki de demisim. abi bu pc kaldirmaz dedikleri ne varsa anasini aglatti.
sonra bizimkiler de bunun anasiniaglatmis:-)  ses karti yanmis hdd gormemeyw baslamis, iflas etti,
ben soktum bir hafta ugrastim, soguk lehimleri duzeltim. simdu bu soguk lehimler nerden geldi:-)  eh sen 7 gb boyutlu oyun oynarsan tabi soguk lehim olur:-)
amd konusuna girmeyelim dedim cunku oyle abi kasiyor bu ya muhabbetini gecen bir konudur, bir ara onur abi de demistk komut seti falN diye.
bir amd islemciyi stabil calistirmak herkesin harcidegildir, oyle islemci taktim oldu abi olmaz.
amd nin uygun donanimi nedir bilmek lazim, islemcinin yiyecegi enerjiyi dusunmek lazim. driverin iyisini bulmak lazim. ve hdd iyi bir sey olmali.
misal most wanted oyunu, cift cekirdekli 512 mb ekran kartli! pc nin bile akicilikta yakalayamadigi hizi ben bu pc ile yakaladi isem bir bildigikm var demek ki:-)  ramler 400 mhz sectim cunku. o yillarda 400 mhz ram bulmak kolay miydi:-)  simdj de 400 mhz kullaniyorum.
bir de sogutma.
herkes iki fan takar is bitti der:-)  sonrz? abi ilk zamanlar iyi idi, sonra hiz dustu. yaw sen egzos fani koymazsan tabi duser. isinir hdd ye rame zarar verir,
pc icinde sirkulasyon olmali. ozellikle ses sistemi yokken kasa icinde hava dolasimini duymalisiniz, yoksa o pc isinmaz,

Senin sölediklerin eski amd ler için sanırım yoksa fx serisinde bir tarafını yırt performans felan alamazsın kurduğum sistemi daha önce yazmıştım zaten fx8 bulldozer alırsın ama performansı fotodaki gibi çıkar :D

yolgezer

Alıntı yapılan: okinkurt - 21 Aralık 2014, 21:53:05Senin sölediklerin eski amd ler için sanırım yoksa fx serisinde bir tarafını yırt performans felan alamazsın kurduğum sistemi daha önce yazmıştım zaten fx8 bulldozer alırsın ama performansı fotodaki gibi çıkar :D

tirtdozer yani:-)

okinkurt

Alıntı yapılan: yolgezer - 21 Aralık 2014, 21:54:00tirtdozer yani:-)

Şu kadar söliyim ben kafamı gözümü kırsalar birdaha amd nin son serilerine para vermem zaten 9xx lerde iyice batırdılar ilk çıkarttıklarında sadece asus un askeri malzemeye sahip bir anakartı calıstırabiliyordu diğerleri patates yeni serilerde ne yaparlar bilmem apu lar iyi mesela ama fx yok arkadaş at çöpe gitsin.

yolgezer

apular harika idi, misal e-350 mi e-450 mi arkadas aldirdi idim sony notebook. onun islemcisi idi. hatta tr icindeki ilk ucuz sony idj:-)
ama fx ilk bastan beri hosuma gitmemis bir mimari idi, amd, gercek cekirdek kalesi idi ve bu sekilde intelin anasini ag,atiyordu. bir de fx leri satabilmek icin phenom black editionlari da uretimi durdurdu ki ayni nokianin yaptigi hatalar, batmasi muhtemel boyle giderse. ki boyle giderse batsin da, hani bir ysnlis yapiyorsun bir de tuzlama:-)

okinkurt

Alıntı yapılan: yolgezer - 21 Aralık 2014, 22:08:08apular harika idi, misal e-350 mi e-450 mi arkadas aldirdi idim sony notebook. onun islemcisi idi. hatta tr icindeki ilk ucuz sony idj:-)
ama fx ilk bastan beri hosuma gitmemis bir mimari idi, amd, gercek cekirdek kalesi idi ve bu sekilde intelin anasini ag,atiyordu. bir de fx leri satabilmek icin phenom black editionlari da uretimi durdurdu ki ayni nokianin yaptigi hatalar, batmasi muhtemel boyle giderse. ki boyle giderse batsin da, hani bir ysnlis yapiyorsun bir de tuzlama:-)

Ya kötü bir seri çıkartırsın ona eyv olabilir ama gidipte bide 9xx leri eklediler i7 ye rakip diye çekirdek performansı yine yerlerde bir güç tüketimi var evlere şenlik bunu yapana kadar soket değiştirip daha stabil işlemciler yapmaları lazım tamam intel gibi zart zurt soket değiştirmesinde sinekten yağ çıkarmayada gerek yokki .