Bilgisayar Güç Kaynağını Yaktım (FSP 300w)

Başlatan Papamidnite, 05 Kasım 2017, 22:12:26

Papamidnite

Bugün iki tane power aldim 15 tl ye. Denedim ikisi de çalışıyor. Tek eksileri az sesli çalışmaları. Fanlari temizler yaglarsam azalır  muhtemelen. Cevat1 in dediği gibi gerek yok. Hatta tam konya sokak a gitmek uzere yolda iken foruma bir baktim yazılanları gördüm geri döndüm değmez uğraşmaya diyerek.

Papamidnite

Bir sefer şalterleri de attırdım zaten. Ben dc düşük gerilim ile uğraşmayı seviyorum. Ac tehlikeli

asma

Alıntı yapılan: Papamidnite - 08 Kasım 2017, 18:49:38Bir sefer şalterleri de attırdım zaten. Ben dc düşük gerilim ile uğraşmayı seviyorum. Ac tehlikeli
Alıntı yapılan: Adnancoskun - 06 Kasım 2017, 12:43:00...
Asmanın dediği sigortayı ölç, atmışsa yenisi ile değiştir, devreye de seri bir lamba bağlayıp enerji verebilirsin
Sadece sigortada ise sıkıntı, devre çalışacaktır, Lamba çok kuvvetli bir şekilde yanarsa, devrende kısadevre var demektir.
...
Tehlikeden uzak durmak iyidir , bazen de tehlikeyi bilip önlem alarak yaklaşmak gerekir.  ;)
Seri lamba kullanmadan kaç defa gözümün önünde parlama , patlamalar oldu , kaç defa sigorta attı , yeni değiştiğim elemanlar yine yandı , sayamam. Ama çok fazlaydı.  8)
Bu mesajdan önce sigorta attıysa geçmiş olsun. Çok basit bir önlem ve çok işe yarar.
Kolay gelsin.

Papamidnite

Alıntı yapılan: asma - 08 Kasım 2017, 19:29:17Tehlikeden uzak durmak iyidir , bazen de tehlikeyi bilip önlem alarak yaklaşmak gerekir.  ;)
Seri lamba kullanmadan kaç defa gözümün önünde parlama , patlamalar oldu , kaç defa sigorta attı , yeni değiştiğim elemanlar yine yandı , sayamam. Ama çok fazlaydı.  8)
Bu mesajdan önce sigorta attıysa geçmiş olsun. Çok basit bir önlem ve çok işe yarar.
Kolay gelsin.

Aynen önlem almak şart. Ben yüksek voltajda elektrik verirken uzaklaşıp elim anahtarda hazir bekliyorum :D

Papamidnite

Bu arada konu da açtım ama cevaplayan olmadi. True rms bir pensampermetre almayi düşünüyorum. Unit ut210d modeli gozume takildi.en azindan su özelliklere gore amatör olarak is görür mü? Aliexpreste ln alacağım 120 tl civari.

Voltage Measurement: 200mV / 2V / 20V / 200V / 600V(DC) 2V / 20V / 200V / 600V(AC)
Voltage Resolution: 0.1mV / 1mV / 10mV / 100mV / 1V(DC) 1mV / 10mV / 100mV / 1V(AC)
Current Measurement: 20A / 200A (DC/AC)
Current Resolution: 10mA / 100mA (DC/AC)
Resistance Measurement: 200Ω / 2kΩ / 20kΩ / 200kΩ / 2MΩ / 20MΩ
Resistance Resolution: 0.1Ω / 1Ω / 10Ω / 100Ω / 1kΩ / 10kΩ
Capacitance Measurement: 2nF / 20nF-200μF / 2mF-20mF
Capacitance Resolution: 1pF / 10pF-100nF / 1μF-10μF
Temperature Measurement: -40°C~1000°C / -40°F~1832°F

Papamidnite

seron

Alıntı yapılan: Papamidnite - 08 Kasım 2017, 20:49:46Bu arada konu da açtım ama cevaplayan olmadi. True rms bir pensampermetre almayi düşünüyorum. Unit ut210d modeli gozume takildi.en azindan su özelliklere gore amatör olarak is görür mü? Aliexpreste ln alacağım 120 tl civari.

Voltage Measurement: 200mV / 2V / 20V / 200V / 600V(DC) 2V / 20V / 200V / 600V(AC)
Voltage Resolution: 0.1mV / 1mV / 10mV / 100mV / 1V(DC) 1mV / 10mV / 100mV / 1V(AC)
Current Measurement: 20A / 200A (DC/AC)
Current Resolution: 10mA / 100mA (DC/AC)
Resistance Measurement: 200Ω / 2kΩ / 20kΩ / 200kΩ / 2MΩ / 20MΩ
Resistance Resolution: 0.1Ω / 1Ω / 10Ω / 100Ω / 1kΩ / 10kΩ
Capacitance Measurement: 2nF / 20nF-200μF / 2mF-20mF
Capacitance Resolution: 1pF / 10pF-100nF / 1μF-10μF
Temperature Measurement: -40°C~1000°C / -40°F~1832°F

Forumda bunlardan anlayan yoktur diyemem ama yine de bu konuda tavsiye alman çok zor. Çünkü kendi aralarında o kadar çok çeşit,
model ve kalite farkı var ki, kim ne dese seni yanıltmış olur. Bahsettiğin ürünü pano işleriyle uğraşan elektrikçilerde çok görüyorum. Yani alırsan ne işine yarayacak bilmiyorum. Yukarıda yükek güç ile uğraşmak istemediğini belirtmişsin. Gösterdiğin ürün ise daha çok yüksek güç ile uğraşan, pano yapan, asansörcü, marketlere soğutma dolapları montajı yapan falan elektrikçiler teknisyenlerce kullanılıyor. Herşeyden evvel gerçekten ihtiyacın olup olmadığını iyi belirle, sonra alayım mı diye düşün.

O ürün iyimidir? Kullanmadan belli olmaz. Forumda kullanan varsa da elindeki ürün haricindekiler için birşey diyemez. Çünkü alıp birçok testler yapmalıdır.

Lamba olayına ben de katılıyorum. Hem basit, hemde işe yarayan bir yöntemdir.
Kolay gelsin.

Papamidnite

Alıntı yapılan: seron - 08 Kasım 2017, 22:39:44Forumda bunlardan anlayan yoktur diyemem ama yine de bu konuda tavsiye alman çok zor. Çünkü kendi aralarında o kadar çok çeşit,
model ve kalite farkı var ki, kim ne dese seni yanıltmış olur. Bahsettiğin ürünü pano işleriyle uğraşan elektrikçilerde çok görüyorum. Yani alırsan ne işine yarayacak bilmiyorum. Yukarıda yükek güç ile uğraşmak istemediğini belirtmişsin. Gösterdiğin ürün ise daha çok yüksek güç ile uğraşan, pano yapan, asansörcü, marketlere soğutma dolapları montajı yapan falan elektrikçiler teknisyenlerce kullanılıyor. Herşeyden evvel gerçekten ihtiyacın olup olmadığını iyi belirle, sonra alayım mı diye düşün.

O ürün iyimidir? Kullanmadan belli olmaz. Forumda kullanan varsa da elindeki ürün haricindekiler için birşey diyemez. Çünkü alıp birçok testler yapmalıdır.

Lamba olayına ben de katılıyorum. Hem basit, hemde işe yarayan bir yöntemdir.
Kolay gelsin.

Kullandığım multimetre ucuz olanlardan bazen takılıyor. O zaman ortalama bir multimetre alsam yeterli diyorsunuz galiba. Benim de düşüncem şuydu. Normal true rms multimetre bile 100 tl civarında. Bu daha ozellikli ve 11.11 indiriminde 105 tl ye geliyor düşüncesiyle demiştim ama bir araştırayım o zaman.

cevat1

Papamidnite

Papamidnite

Ut210d siparişi verdim gelince fikir olmasi icin bir konu açarım belki. Teşekkür ederim.